Lennot

Helsingistä on suorat lennot Tokioon, Osakaan, Nagoyaan, Fukuokaan ja Sapporoon

Finnair on lentänyt suoria lentoja Tokioon jo vuodesta 1983. Japan Airlines (JAL) aloitti suoran lentoyhteyden Tokiosta Helsinkiin vuonna 2013. Finnair ja JAL tekevät kaupallista yhteistyötä joten matkustaja voi lentää esimerkiksi JAL:lla Tokioon ja palata Finnairilla Osakasta, Nagoyasta tai Fukuokasta takaisin Suomeen tai päinvastoin.

Kesällä 2019 suoria lentovuoroja Helsingistä Japaniin on ennätykselliset 41 lentoa viikossa. Finnarilla on kaksi päivittäistä lentoa Helsingistä Tokioon, 10 lentoa viikossa Osakaan ja päivittäinen lento Nagoyaan sekä myös kesäreitti Fukuokaan. Myös Japan Airlines lentää päivittäin suoraan Helsingistä Tokioon.

Talvikaudella lentoja on hieman vähemmän.  Talvikaudella 2019 Finnair avaa uuden kahdesti viikossa lennettävän suoran talvireitin Sapporoon Hokkaidon saarella.

Japanin saavutaan aamuvarhaisella, Suomeen palataan iltapäivällä

Lentoaika kaikkiin näihin kohteisiin on noin yhdeksän ja puoli tuntia. Suorilla lennoilla matkaan lähdetään Suomesta iltapäivällä ja perille saavutaan Japaniin aamuauringon jo noustua. Paluulennot Japanista lähtevät aamupäivällä ja ovat perillä Helsingissä samana iltapäivänä.

Japani on suuri maa – lentäminen on suosittu tapa liikkua pääsaarten välillä

Japanissa lentäminen on suosittu tapa liikkua saarelta toiselle. Suurten lentoyhtiöiden JAL:n ja ANA:n (All Nippon Airways) reittiverkostot kattavat koko Japanin. Molemmat lentoyhtiöt myyvät ulkomaisille matkustajille tarkoitettuja alennushintaisia kotimaan lentopasseja.

Japanin kotimaan liikenteessä toimii nykyään myös useita useita halpalentoyhtiöitä, kuten Jetstar, Peach Aviation, Skymark, sekä Vanilla Air. Näillä yhtiöillä on usein edullisia tarjouksia myöskin naapurimaihin suuntautuville lennoille.

Linkit näiden kaikkien lentoyhtiöiden nettisivuille löytyvät Matkailulinkit sivultamme.

Tarkista mille kentälle saavut ja miltä jatkat matkaa

Tokiossa on kaksi lentokenttää. Finnairin ja JAL:n lennot Suomesta saapuvat Naritan kansainväliselle lentoasemalle (NRT), joka sijaitsee noin 80 km Tokion ydinkeskustasta. Kotimaan lentoliikennettä enemmän palveleva Hanedan lentoasema (HND) sijaitsee kaupungin etelälaidalla.

Finnairin Osakan lento saapuu Osakan lahdelle rakennetun tekosaaren modernille Kansai International lentoasemalle (KIX), josta lennetään myös kotimaan lentoja. Osakan toinen lentokenttä Itami (ITM) on puolestaan lähes yksinomaan kotimaan lentojen asema.

Nagoyassa on tekosaarelle rakennettu Centrair lentoasema (NGO), jota käyttävät kaikki Nagoyaan lentävät kansainväliset ja kotimaan liikenteen yhtiöt.

Fukuokan lentoasema (FUK) on vain kolmen kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kansainvälisille ja kotimaan lennoille on omat terminaalinsa.

Sapporon New Chitose Airport (CTS) sijaitsee 50 km etäisyydellä kaupungista. Kansainvälisille ja kotimaan lennoille on omat terminaalinsa.

Liikenneyhteydet kansainvälisiltä lentoasemilta kaupunkiin ja kotimaan lennoille

Tokion, Osakan, Nagoyan ja Sapporon lentoasemilta on sekä juna- että bussiyhteys keskikaupungille. Pitkät taksimatkat ovat kalliita mutta kaupungin sisällä lyhyet taksimatkat ovat kohtuullisen hintaisia. Fukuokan kentältä pääsee myös metrolla suoraan kaupungin keskustaan.

Tokiossa Naritan ja Hanedan lentoasemien välillä sekä Osakassa Kansain ja Itamin kenttien välillä on  juna- ja bussiyhteys. Junayhteys vaatii vähintään yhden vaihdon.

Japanissa lentoasemat ovat hyvin toimivia ja varustettuja

Lentoasemat ovat suuria joten paluussa on syytä varmistaa että saapuu lentoasemalle hyvissä ajoin ja oikeaan terminaaliin. Lentoterminaalit Japanissa ovat hyvin toimivia ja hyvin varustettuja. Niissä on erinomaisia ravintoloita ja kahviloita sekä runsas valikoima myymälöitä sekä ennen turvatarkastusta että sen jälkeen, joten viime hetken ostostarpeet hoituvat lentoasemalla hyvin.

 

Navigaatio