Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

MATKALLA LAINASILMIN – paneelikeskustelu matkanteosta Japanissa ja japanilaisittain

1.11.2018 klo 17:00 - 19:00

MATKALLA LAINASILMIN – paneelikeskustelu matkanteosta Japanissa ja japanilaisittain

Paikka ja aika: 1.11.2018 klo 17–19,  Tekniskan salit (Eerikinkatu 2, Helsinki) 

On aika jättää kartta kotiin ja lähteä matkalle jonka kykenee näkemään vain lainasilmin. Tällä kertaa Suomalais-japanilaisen yhdistyksen ja Japanin suurlähetystön järjestämä paneelikeskustelu pureutuu kulttuurisen matkanteon tapoihin Japanissa ja japanilaisittain.   

Väitöskirjatutkija Ritva Larva kertoo japanilaisia satuja ja runoja suomentaneen Marta Keravuoren (1888-1976) vuonna 1953 toteutuneesta kuukauden mittaisesta matkasta Japaniin.

Kustannustoimittaja Antti Valkama puolestaan johdattelee manga-sarjakuvien avaruusmatkoihin sekä kuvitelmiin ihmisten keskuudessa elävistä avaruusolioista.

Buddhalaisuuden tutkija Aleksi Järvelä pohtii alustuksessaan, miksi buddhalaismunkit vetäytyvät vuorille, ja selvittää, minkälaisia retkiä ihmisasutuksen (sato) ja vuorten (yama) välillä tapahtuu.

Paneelin puheenjohtajana toimiva Japanin-tutkija Miika Pölkki kertoo, miten kulttuurista matkaa tehdään lainasilmin, ja mitä tapahtuu kun maasto ja ruumis hahmotetaan samaperäisesti, solmukohdistaan hahmottuvaksi elinympäristöksi.   

Sydämellisesti tervetuloa!

Tilaisuuden järjestää Suomalais-japanilainen yhdistys ja Japanin suurlähetystö. 

Tiedot

Päivämäärä:
1.11.2018
Aika:
17:00 - 19:00

Tapahtumapaikka

Tekniskan salit
Eerikinkatu 2
Helsinki,
+ Google Map
Navigaatio