Resepti: Kolmivärinen riisiannos – sanshoku donburi

Kolmivärinen riisiannos

Kolmivärinen riisiannos on hyvä lisuke pääruoan kanssa, mutta toimii myös esimerkiksi lounasannoksena. Värit tulevat keltaisesta kananmunasta, kullanruskeasta paistetusta broilerista ja vihreistä herneistä.

Kokki: Ritsuko Nakamura

Ainesosat (4 hengelle):

Riisi:

Kananmunaseos

Broileriseos:

Herneseos:

Resepti:

  1. Valuta pestyä riisiä 30-50 minuuttia ja keitä riisinkeittimellä. Jos keität riisin tavallisessa kattilassa, anna riisin ensin kiehua korkealla lämmöllä. Kun riisi kiehuu, vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää lämpö maksimiteholle hetkeksi ja sammuta sitten elvy. Annan riisin vielä seistä 10 minuuttia.
  2. Riko munat ja lisää sokeri, sake ja suola. Sekoita hyvin.
  3. Valmista munakokkeli paksupohjaisessa kattilassa tai paistinpanulla. Kun munat alkavat hyytyä, ota pannu pois liedeltä ja jatka sekoittamista kylmän ja kostean liinan päällä. Tämä estää munakokkelin kuivumasta liikaa.
  4. Paista jauheliha mausteiden kera kunnes kaikki nesteet ovat haihtuneet.
  5. Leikkaa sokeriherneet kapeiksi vinosuikaleiksi. Kiuhauta ne nopeasti suolavedessä.
  6. Asettele munakokkeli, paistettu jauheliha ja sokeriherneet riisin päälle kauniisti.
  7. Kolmivärinen riisiannos on parhaimmillaan heti tarjoiltuna.

Inkiväärin raastettu neste: Pese inkivääri huolellisesti. Raasta se kuorineen ja ota vain neste talteen. Noin 10 g inkivääristä saadaan 1 tl nestettä.

Navigaatio