Resepti: Zarigani no cream soup eli kermainen rapukeitto

Zarigani no cream soup eli kermainen rapukeitto

Ainesosat:

Resepti:

  1. Poista ensin jättikatkarapujen pääkuoret, revi pääosa pois ja sen jälkeen häntäpään kuoret. Laita kuoret ja sisukset syrjään myöhemmin käytettäväksi.
  2. Kuumenna voi kattilassa ja lisää siihen silputtu valkosipulin kynsi. Kun tuoksut alkavat nousta lisää katkaravun kuoret ja päät. Paista korkealla lämmöllä sekoittaen ja litistäen kuoria ja sisuksia, jotta saat kuorista kaiken maun.
  3. Kun lähes kaikki neste on haihtunut lisää konjakki. Paloittele selleri ja sipuli reilunkokoisiksi paloiksi ja lisää nesteeseen, samoin kuin persilja, tilli, laakerinlehti ja pippuri. Ripottele vehnäjauhot päälle ja sekoita. Lisää tomaattipyree, vesi ja liemikuutiot. Kun seos alkaa kiehua vähennä lämpöä ja anna hautua n. 20 min.
  4. Siivilöi liemi, lisää pakasterapuliemi sekä kerma lämmittäen keitosta koko ajan. Tarkista maku.
  5. Tarjoile keitto koristettuna konjakki lirauksella, maustetulla ravulla ja tillillä.

Navigaatio