Resepti: Kinoko gohan eli sieni-riisi

Kinoko gohan eli sieni-riisi 4 hengelle

Kokki: Shuichiro Kawaguchi

Ainesosat:

Resepti:

  1. Leikkaa abura-age 5 mm x5 mm kokoisiksi paloiksi, samoin sienet sopivan
    kokoisiksi.
  2. Laita kattilaan 1.5l litraa vettä, sienet ja abura-age. Kun vesi alkaa kiehua poista päälle kehittyvä vaahto, lisää soijakastike.
  3. Laita pesty ja valutettu riisi toiseen kattilaan ja kaada siivilän läpi yllä mainittu liemi kunnes lientä on n. 1 cm yli riisin pinnan. Painele lusikalla hiukan siivilään jääneitä sieniä ja abura-agea.
  4. Anna riisin kiehua korkealla lämmöllä. Kun nesteen määrä vähenee, sekoita lusikalla ja lisää sienet ja abura-age riisin päälle. Laita kansi päälle anna hautua matalalla lämmöllä 12 min.. Sammuta liesi. Anna vielä vetäytyä 10 minuuttia ja sekoita kunnolla.

Navigaatio