Lennot

Viimeisimmät tiedot Finnairin ja JAL:n Japanin lennoista kesäkaudella 2020

Finnair on julkaissut Japanin lento-ohjelmansa. Sen mukaan Japanin lennot alkavat jälleen heinäkuun alussa. Tokion Naritan kentälle tullaan lentämään päivittäin, Osakaan  ja Nagoyaan kahdesti viikossa. Osakan ja Nagoyan lentojen määrä nousee kolmeen elokuun alusta. Syys-lokakuussa Nagoyaan lennetään neljästi viikossa ja Osakaan 4-5 viikkovuoroa. Fukuokaan ja Sapporoon ei ole lentoja. Tarkemmat aikataulut ja mahdolliset muutokset löytyvät Finnairin internet-sivuilta.

Japan Airlines lentää heinäkuun alusta kolmesti viikossa ja elokuun alusta päivittäin Tokion Hanedan lentokentälle.

(Päivitys 16.6.2020 PK)

 

Japaniin saavutaan aamuvarhaisella, Suomeen palataan iltapäivällä

Lentoaika kaikkiin näihin kohteisiin on noin yhdeksän ja puoli tuntia. Suorilla lennoilla matkaan lähdetään Suomesta enimmäkseen iltapäivällä ja perille saavutaan Japaniin aamuauringon jo noustua. Paluulennot Japanista lähtevät aamupäivällä ja ovat perillä Helsingissä samana iltapäivänä. Poikkeuksena ovat Finnairin reitti Tokion Hanedan kentälle ja eräät Osakan lennot jotka lähtevät sekä Helsingistä että Japanista yöllä.

Japani on suuri maa – lentäminen on suosittu tapa liikkua pääsaarten välillä

Japanissa lentäminen on suosittu tapa liikkua saarelta toiselle. Suurten lentoyhtiöiden JAL:n ja ANA:n (All Nippon Airways) reittiverkostot kattavat koko Japanin. Molemmat lentoyhtiöt myyvät ulkomaisille matkustajille tarkoitettuja alennushintaisia kotimaan lentopasseja.

Japanin kotimaan liikenteessä toimii nykyään myös useita useita halpalentoyhtiöitä, kuten Jetstar Japan, Peach Aviation, Skymark sekä Spring Airlines Japan. Näillä yhtiöillä on usein edullisia tarjouksia myöskin naapurimaihin suuntautuville lennoille.

Linkit näiden kaikkien lentoyhtiöiden nettisivuille löytyvät Matkailulinkit sivultamme.

Tarkista mille kentälle saavut ja miltä jatkat matkaa

Tokiossa on kaksi kansainvälistä lentokenttää.

Heinäkuussa JAL ja marraskuussa Finnair alkaa lentää päivittäin Hanedan lentoasemalle (HND) joka sijaitsee kaupungin eteläpuolella noin 30 km keskustasta. Finnair lentää lisäksi päivittäin Naritan lentoasemalle (NRT), joka sijaitsee noin 70 km Tokion keskustasta koilliseen. 

Finnairin Osakan lento saapuu Osakan lahdelle rakennetun tekosaaren modernille Kansai International lentoasemalle (KIX), josta lennetään myös kotimaan lentoja. Osakan toinen lentokenttä Itami (ITM) on puolestaan lähes yksinomaan kotimaan lentojen asema.

Nagoyan edustalla on tekosaarelle rakennettu Centrair lentoasema (NGO), jota käyttävät kaikki Nagoyaan lentävät kansainväliset ja kotimaan liikenteen yhtiöt.

Fukuokan lentoasema (FUK) on vain kolmen kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kansainvälisille ja kotimaan lennoille on omat terminaalinsa.

Sapporon New Chitose Airport (CTS) sijaitsee 50 km etäisyydellä kaupungista. Kansainvälisille ja kotimaan lennoille on omat terminaalinsa.

Liikenneyhteydet kansainvälisiltä lentoasemilta kaupunkiin ja kotimaan lennoille

Tokion Naritan, Osakan, Nagoyan ja Sapporon lentoasemilta on sekä juna- että bussiyhteys keskikaupungille.  Tokion Hanedan kentältä on lyhyt matka mm. monorail-junalla keskustaan. Fukuokan kentältä pääsee myös metrolla kotimaan terminaalista suoraan kaupungin keskustaan.

Tokiossa Naritan ja Hanedan lentoasemien välillä sekä Osakassa Kansain ja Itamin kenttien välillä on  juna- ja bussiyhteys. Junayhteys vaatii vähintään yhden vaihdon.

Japanissa lentoasemat ovat hyvin toimivia ja varustettuja

Lentoasemat ovat suuria joten paluussa on syytä varmistaa, että saapuu lentoasemalle hyvissä ajoin ja oikeaan terminaaliin. Lentoterminaalit Japanissa ovat toimivia ja hyvin varustettuja. Niissä on erinomaisia ravintoloita ja kahviloita sekä runsas valikoima myymälöitä sekä ennen turvatarkastusta että sen jälkeen, joten viime hetken ostostarpeet hoituvat lentoasemalla hyvin.

Mahdolliset passiin kiinnitetyt tax free -ostosten kuitit luovutetaan tullin palvelupisteeseen turvatarkastuksen jälkeen.

 

1/2020 Petteri Kostermaa

Navigaatio