Kuvakertomus Japanin matkasta

  Tokyo – Nagoya – Takayama – Shirakawago – Kanazawa.  Japaniin voi matkustaa monestakin syystä. Meidän tämän kertainen Japanin matkamme kesäkuun alussa oli lähinnä elämysmatka ja se suuntautui Tokyoon ja Nagoyaan. Koska mm. Nagoyasta on […] Lue lisää »

Tutustuminen onsen ryokan kylpylämajataloon

Suuri kiinnostus patikointiin ja ryokan-yöpymiseen Matkamessuilla viime vuosina SJY:n osastolla käyneiden keskuudessa on erityisen selvästi korostunut kiinnostus Japanin matkallaan patikoida kauniissa Japanin luonnossa ja yöpyä pienissä autenttisissa perinteisissä majataloissa, ryokaneissa, joissa ei ole paljon ulkomaisia […] Lue lisää »

O-bonin viettoa Japanissa

Muualle muuttaneet japanilaiset palaavat säännöllisesti kaksi kertaa vuodessa synnyinseudulleen eli he matkustavat joulukuun ja tammikuun vaihteessa viettämään uutta vuotta lapsuudenperheensä ja suvun parissa sekä kesällä he palaavat kotiseudulleen viettämään O-bonia. O-bonia vietetään alueesta riippuen joko […] Lue lisää »

Nebuta Matsuri kansanjuhla Aomorissa

Puolitoistametriset pelottavat muinaisten soturien kasvot valaisevat yötaivasta. Ympärillä pauhaavat taiko (太鼓) rummut, kobue (小笛) huilut ja kane (鉦) kellot. Sadat miehet, naiset, pojat ja tytöt pukeutuneina perinteisiin matsuri– eli festivaalivaatteisiin laulavat rytmikkäästi ”rassera, rassera”. Nebuta Matsuri […] Lue lisää »

Länsi-Honshun kiertomatka

Teimme marraskuussa kahden viikon lomamatkan Japanin pääsaaren Honshun  länsiosiin Chugokun alueelle. Marraskuu on hyvä aika matkustaa Japanissa. Ulkomaisten turistien määrä on tähän aikaan huomattavasti pienempi kuin keväällä kirsikkapuiden kukkiessa. Marraskuu on Japanissa suosittua kotimaisen matkustamisen […] Lue lisää »

Niseko,  Japanin hiihtoparatiisi Hokkaidolla

Pari vuotta sitten tuli toteututetuksi yksi unelmistamme,  hiihtomatka Japaniin. Lentokentälle saavuttuamme meille kerrottiin, että lento on aivan täynnä ja meidät on siirretty business-luokkaan, jos se sopii meille ja meillehän se sopi. Japan Airlinesin lento business-luokassa Tokioon […] Lue lisää »

Japanin parhaat hanamipaikat matkailijan kannalta

Kirsikankukkien loisto keväisin on monen Japanin matkailijan nähtävyyksien toivelistalla.  Sakuran ihailupaikkoja on monenlaisia. Listaamme alla muutamia suosittuja hanamipaikkoja. Kirsikankukkien kukinta-aika maalis-huhtikuussa vaihtelee hieman vuosittain, joten on hyvä tarkistaa vaikkapa tämän sivuston Matkailulinkit sivulta viimeisin ennuste. […] Lue lisää »

Japanin matkailijan elämää helpottavia appeja

Netistä löytyy useita Japanin matkailuun liittyviä pieniä sovelluksia eli “appeja” joita voi ennen matkalle lähtöä ladata älypuhelimeensa tai tablettiinsa. Nämä eivät mielestäni kuitenkaan korvaa hyviä painettuja matkaoppaita kuten Lonely Planet Japan kirjaa ja Tapani Jussilan Japani-passia. […] Lue lisää »

Hakuba ja Myoko – syvän lumen laskettelua Japanissa

Mikäli oletat, että nousukarvat, leveä vyötärölinja, puuteri, heliski, piippari ja sondi liittyvät jotenkin sukupuolten väliseen kanssakäymiseen, olet vain osittain oikeassa. Tällöin et myöskään ole osallistunut some-keskusteluun mm. siitä, voiko ihminen olla vapaa myös silloin, kun […] Lue lisää »

Autoillen Japanissa – helpompaa kuin uskoisikaan

Vaikka Japanissa onkin erittäin kattava julkisen liikenteen verkosto, vuokra-autolla ajamisella on paljon hyviä puolia. Autolla itse ajaessa voi mennä minne haluaa ja koska haluaa, pysähdellä aina mielenkiintoisia asioita nähdessään sekä muuttaa reittisuunnitelmia matkan aikana. Myöskään […] Lue lisää »

Nara – aina kiinnostava matkakohde

Monet Kiotossa vierailevat matkailijat käyvät myös Narassa. Onhan tämä Japanin entinen 700-luvun pääkaupunki täynnä mielenkiintoista nähtävää temppeleineen, pyhättöineen sekä satoine kesyine peuroineen kaupungin puistossa. Kiotosta tai Osakasta on helppoa tehdä päiväretki Naraan. Nara on vain […] Lue lisää »

Fukuoka – yllätyksien kaupunki

Olen Japanissa sekä syntynyt että kasvatukseni saanut puhdasverinen japanilainen, mutta aion seuraavassa esitellä kulttuuripiirteitä, jotka yllättivät minutkin muuttaessani Fukuokaan. Fukuoka-niminen maakuntakaupunki on syntynyt kahdesta kaupungista: Fukuokasta ja Hakatasta. Fukuoka oli sotilaskaupunki (linnakaupunki), jonka piirissä oli […] Lue lisää »

Kyushu – tulivuoria, kylpylöitä, kulttuuria ja kaunista luontoa

Fukuoka – portti Kyushun saarelle Japanin kolmanneksi suurin saari tuli meille suomalaisille entistä lähemmäksi kun Finnair aloitti Fukuokan kaupunkiin suorat reittilennot. Kyushu kuuluu minun ja vaimoni suosikkialueisiimme Japanissa. Kyushun saarella asuu noin 12 miljoonaa ihmistä […] Lue lisää »

Ostoksilla Kiotossa

Kioto on loistava ostospaikka matkailijalle, joka on kiinnostunut perinteisen japanilaisen käsityötaidon tuotteista. Kiotossa elää ja työskentelee laaja käsityötaidon mestareiden ja taiteilijoiden joukko ja kaupungissa on jäljellä vielä melko runsaasti vanhoja työpajoja ja kauppoja, jotka ovat […] Lue lisää »

Awa odori festivaali Shikokun saarella

Kiertelin aikoinaan Helsingin Annantalossa Japani-päivänä ja jossain vaiheessa satuin tv:n ääreen, jossa näytettiin iskevän laulun tahdissa hauskasti tanssivaa väkijoukkoa. Näkyi solakoita kimonopukuisia naisia, iso kiinalaisen onnenkeksin näköinen hattu päässä, käsiään iloisesti vilkuttaen, sekä jalkojaan nostavia, […] Lue lisää »

Loppusyksyn matka Takayamaan

Takayama on kiinnostava matkakohde kaikkina vuodenaikoina Japani on matkailukohde, jonka lumous pitää minua ja puolisoani Petteriä vallassaan vaikka ensimmäisestä Japanin matkastamme tuli tänä vuonna kuluneeksi kokonaista 30 vuotta. Asuessamme työmme vuoksi useita vuosia Japanissa 1980-luvulla […] Lue lisää »

Pelihalleja ja pallokalaa – ensikertalaisen kokemuksia Japanista

Kiersimme helmikuussa kaverini kaksi viikkoa ympäri Japania reittinämme Tokio-Kioto-Osaka-Beppu-Tokio. Kumpikaan meistä ei ollut koskaan käynyt Japanissa, joten uusia kokemuksia riitti. Oli jännittävää lähteä maahan, joka eroaa niin paljon Suomesta. Hauskoja pelejä Tokiossa Matkamme ensimmäinen etappi […] Lue lisää »

Laskettelumatka Japaniin – Myoko ja lähialueet

Laskettelu on Japanissa melko vähän harrastettu laji. Länsimaalaisia laskuturisteja alkaa alueella näkyä jo kohtuullisesti. Suurin osa matkaajista tulee Japaniin kevyen puuterilumen perässä, kuten omakin matkaseurueeni. Lunta on paljon ja sitä sataa reilusti kun sataa. Laskukauden […] Lue lisää »

Nagano – Puuterilunta ja kuumia lähteitä

Japanin parhaat laskettelupaikat sijaitsevat Japanin Alpeilla Honshun saarella ja pohjoisessa Hokkaidon saarella. Japanin Alppien laskettelukohteiden suosio suomalaisten laskettelijoiden keskuudessa on vahvassa nousussa. Alueen suurimmassa talviurheilukeskuksessa Hakubassa vierailee talvisin jopa pari tuhatta suomalaista. Puuterilumestaan tunnetut Japanin […] Lue lisää »

88 temppelin vaellus Shikokun saarella

Shikoku on yksi Japanin neljästä pääsaaresta ja on kuuluisa 88 temppelin pyhiinvaellusreitistä, joka kiertää koko saaren. Kerromme tästä temppelireitistä ja kokemuksistamme sen kiertämisessä. Kun asuimme Narassa, viikonloppuohjelmaamme kuului tutustuminen lähiympäristöön, jossa usein ajelimme ja etsimme […] Lue lisää »

Autoilua Japanissa

Olemme kahdesti, maaliskuussa 2008 sekä marraskuussa 2009, vuokranneet Japanissa viikoksi auton ja käyneet paikoissa ja reiteillä jossa turisteja on selvästi vähemmän, kuin vaikkapa Tokiossa tai Kiotossa. Emme osaa lainkaan lukea japania ja puhettakin vain muutaman […] Lue lisää »

Navigaatio