Ruokailu

Japanissa matkaaja kohtaa ällistyttävän jännittävän ja monipuolisen ruokamaailman. Tarjolla on jokaiselle kukkarolle sopivaa ruokaa.

Syömme suurkaupungiessa usein aamiaisen jossain hotellin lähistöllä olevista kahviloista jos hotellin oma aamiainen ei ole kohtuuhintainen. Mikäli hotellien aamiaisella on tarjolla joko japanilainen tai länsimainen vaihtoehto, valitsemme aina japanilaisen. Japanilaisissa majataloissa ja ryokaneissa aamiainen on aina elämys, josta kannattaa nauttia.

Yatai-katuruokakojuja Fukuokassa

Lounasaikaan usein tarkkailemme minne paikalliset toimistotyöntekijät salarymanit ja office leidit suuntaavat lounaalle sillä heitä seuraten – usein suurten toimistorakennusten tai asemien maanalaisiin kerroksiin – löydämme kulmakunnan parhaat lounasvaihtoehdot sopuisaan hintaan. Jos olemme ostosalueella niin vaihtoehtoisesti suuntaamme tavaratalojen ylimmissä kerroksissa oleviin kohtuullisesti hinnoiteltuihin teishoku-settejä tarjoaviin ravintoloihin. Kauniina päivänä saatamme ostaa tavaratalon kellarikerroksissa olevilta ruokaosastoilta ulosvietäviä ruoka-annoksia – bentoja – ja etsimme sopivan puistonpenkin ruokailuun. Bentoja myydään myös pitkän matkan junissa mutta joskus ostamme asemalla myytävän ekibenton ennen junamatkaa.

Välipalojen monipuolinen valikoima Japanissa on runsas. Pikkunälän tai yksinkertaisesti uteliaisuuden yllättäessä ostamme pitkin päivää välipaloja kauppakujien ja temppeleille johtavien kujien varsilla olevista houkuttelevista pikkukojuista tai pienistä kioskityyppisistä ympäri vuorokauden avoimina olevista konbini-myymälöistä. Myöhään iltapäivällä suuntaamme usein tavaratalojen ruokaosastoille siellä olevan markkinatunnelman vuoksi. Maistiaisia –ruokaa ja riisiviini sakea – tarjotaan turisteille usein ja pidämme uusien tai ennestään tuttujen makujen maistelemista olennaisena osana Japanin matkaa.

Okonomiyaki on suosittua varsinkin Länsi-Japanissa

Illan pimetessä pikkukatujen varsille ja etenkin asemien ympärille avautuu runsas joukko pieniä ravintoloita ja japanilaisia pubeja eli izakaya-ravintoloita. Tarjolla on tempuraa, tonkatsua, sukiyakia, teppanyakia, kareeraisua ja muita japanilaisen arkiruuan klassikoita. Sushi-ilta kuuluu ehdottomasti jokaisen matkamme ohjelmaan. Valitsemme aina sushiravintolan jossa voimme tilata haluamamme sushit jokaisen erikseen suoraan sushimestarilta. Jätämme väliin sushipaikat, jossa ruoka tarjotaan liikkuvalta hihnalta.

Japani on unelmapaikka todellisen gourmet-ruuan ystäville. Japanissa on enemmän Michelin tähditettyjä ravintoloita kuin missään muualla maailmassa. Toisaalta Japanissa on runsaasti myös sekä japanilaisia että länsimaisia edullisia pikaruokaketjuja.

Navigaatio