Milloin mennä

Koronavirus-informaatiota Japanissa:

Travel Japan – Coronavirus (COVID-19) advisory information: https://www.japan.travel/en/news/coronavirus/

Maahan pääsy Japaniin: Information related to Novel Coronavirus Infection(COVID-19) from Immigration Services Agency: www.moj.go.jp

Japanin terveysministeriön virallisen tartuntalähteen jäljittämisohjelmiston (Covid-19 contact tracing app) saat täältä puhelimeesi.

Japani on kiinnostava matkailukohde vuoden ympäri. Japaniin voi todellakin mennä kiinnostuksensa ja aikataulunsa mukaisesti läpi vuoden.

  • Mikäli Japanin matkallaan haluaa lasketella upeilla puuterilumilla, paras ajankohta on tammi-helmikuun aika.
  • Ensimmäisen Japanin matkansa monet ajoittavat kirsikankukintojen aikaan. Hanami on Tokion alueella tavallisesti parhaimmillaan maalis-huhtikuun taitteessa, etelämpänä Kyushun ja Shikokun saarilla samoihin aikoihin. Pohjoissaarella Hokkaidolla kirsikankukat kukkivat noin kuukautta myöhemmin. Ajantasainen ennuste kukintojen ajankohdasta löytyy täältä.
  • Mikäli pitää kosteudesta ja kuumuudesta, sitä löytyy varmasti heinäkuun-syyskuun välisenä aikana.
  • Kuuluisalle Fuji vuorelle kiipeämisen paras ajankohta on kesällä sadekauden loputtua ja ennen taifuunikauden alkamista.
  • Paras sukelluskausi Okinawalla ajoittuu kesäkaudelle.
  • Oma suosikkiaikamme on marraskuu jolloin ruska on parhaimmillaan ja ulkomaisia turisteja vähemmän kuin keväällä.

Matkan ajankohdan valinnassa on järkevää välttää Japanin kotimaan matkailun kahta huippusesonkia, jotka ovat toukokuussa vietettävä Kultainen Viikko ja elokuussa vietettävä Obon viikko.

Kyoto Fushimi Inari Taisha - photo Anne Repo

Shintolaispyhäköissä usein tavattava kettu on sadonkorjuun jumalan Inarin sanansaattaja. Ketulla on usein suussaan riisivaraston avain.

Kuva: (c) Anne Repo

Navigaatio