Matkailu

Tervetuloa Suomalais-Japanilaisen yhdistyksen SJY:n matkailusivustolle!

SJY  on ylläpitänyt matkailusivustoa vuodesta 2006  pyrkimyksenään vastata jäsenistön kasvavaan kiinnostukseen omatoimiseen matkustamiseen Japanissa.

Koronavirus-informaatiota Japanissa:

Travel Japan – Coronavirus (COVID-19) advisory information: https://www.japan.travel/en/news/coronavirus/

Maahan pääsy Japaniin: Information related to Novel Coronavirus Infection(COVID-19) from Immigration Services Agency: www.moj.go.jp

Japanin terveysministeriön virallisen tartuntalähteen jäljittämisohjelmiston (Covid-19 contact tracing app) saat täältä puhelimeesi.

Viimeisimmät tiedot Japanin lennoista täältä.

 

 kuva harajuku takeshita-dori

Tokion kuuluisa Takeshita dori shoppauskatu Harajukussa

Seuraavat matkamessut tammikuussa 2022

Helsingin Messukeskus tiedotti maalikuun alussa, että tänä vuonna tammikuulta toukokuulle siirretyt MATKA2021 messut on peruttu tämän vuoden osalta entisestään kiristyneiden viranomaismääräysten ja matkustusrajoitusten vuoksi. Messukeskus teki peruutuspäätöksen yhdessä toimeksiantajansa Suomen Matkailualan liitto ry SMALin ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Messukeskus tiedotti myös, että MATKA2022  messut järjestetään 19-23.1.2022.

Normaaliin elämään palaamisen ja matkailun elpymisen näkökulmasta talven parhaita uutisia ovat olleet, että usean eri valmistajan kehittämät covid-rokotteet ovat saaneet myyntilupia kaikkialla maailmassa. Seuraamme aktiviisesti tunnelmia 23.7 – 8.8.2021 pidettäviksi ilmoitettujen Tokion Olympialaisten osalta sekä Suomen ulkoministeriön Japanin matkustusta koskevia tiedotteita netissä sivulla https://um.fi/matkustustiedote/-/c/JP että Japanin ulkoministeriön tiedotteita sivustolla www.mofa.go.jp

Olemme viime vuosina luennoineet suositut “SJY Matkailijan 50 kanjia” luentomme Matkamessuja kahtena välittömästi seuraavana lauantaina Töölön ja Pasilan kirjastojen auditoriosaleissa mutta vallitsevan covid-tilanteen johdosta emme voi niitä järjestää tänä vuonna.  Pyrimme myöhemmin tänä vuonna järjestämään jäsenillemme on-line matkailutapahtuman.

Alasivujen sisältö:

Milloin mennä:  Japani on ympärivuotinen matkakohde

Ennen matkaa:  Yleiset valmistelut ennen matkaa

Lennot: Suorat lentoyhteydet Japaniin, lennot Japanin sisällä

Junapassi: Japan Railpassin käyttäminen

Majoitus: Eri majoitusvaihtoehdot

Ruokailu:  Japanin ällistyttävän jännittävä ja monipuolinen ruokamaailma

Matkakertomukset:  Jäsentemme ja muiden matkakertomuksia eri puolilta Japania

Matkailulinkit: Japanin matkan suunnitteluun tarkoitettuja nettisivuja englanniksi

Matkailusivustoa ylläpitävät Anita ja Petteri Kostermaa.

Viimeisin päivitys 3.5.2021

Navigaatio