Lennot

Suorat lennot Suomesta Japaniin kesäkaudella 2021

Finnair ja Japan Airlines (JAL) lentävät kesällä kumpikin Helsingistä Tokioon useana päivänä viikossa. Muualle Japaniin ei ole julkaistu suoria lentoja kesän aikana. Lentopäivät ja aikataulut saattavat muuttua nopeastikin koronarajoitusten takia.

Tarkista Covid-19 pandemian ajan poikkeukselliset lentoaikataulut Finnairin ja JAL:n sivuilta.

Japaniin saavutaan aamuvarhaisella, Suomeen palataan iltapäivällä

Lentoaika on noin yhdeksän ja puoli tuntia. Suorilla lennoilla matkaan lähdetään Suomesta iltapäivällä ja perille saavutaan Japaniin aamuauringon jo noustua. Paluulennot Japanista lähtevät aamupäivällä ja ovat perillä Helsingissä samana iltapäivänä. 

Japani on suuri maa – lentäminen on suosittu tapa liikkua pääsaarten välillä

Japanissa lentäminen on suosittu tapa liikkua saarelta toiselle. Suurten lentoyhtiöiden JAL:n ja ANA:n (All Nippon Airways) reittiverkostot kattavat koko Japanin. Molemmat lentoyhtiöt myyvät ulkomaisille matkustajille tarkoitettuja alennushintaisia kotimaan lentopasseja.

Japanin kotimaan liikenteessä toimii nykyään myös useita useita halpalentoyhtiöitä, kuten Jetstar Japan, Peach Aviation, Skymark sekä Spring Airlines Japan. Näillä yhtiöillä on usein edullisia tarjouksia myöskin naapurimaihin suuntautuville lennoille.

Linkit näiden kaikkien lentoyhtiöiden nettisivuille löytyvät Matkailulinkit sivultamme.

Tarkista mille kentälle saavut ja miltä jatkat matkaa

Japanin viranomaisten määräämien koronarajoitusten johdosta lennoilta Helsingistä Tokioon ei tällä hetkellä ole mahdollista jatkaa suoraan kotimaan jatkolennolle muualle Japaniin. Seuraa viranomaisten ja lentoyhtiöiden ohjeita asiasta. 

Tokiossa on kaksi kansainvälistä lentokenttää. Hanedan lentoasema (HND), jonne Japan Airlines lentää, sijaitsee kaupungin eteläpuolella noin 30 km keskustasta. Finnair lentää tällä erää Naritan lentoasemalle (NRT), joka sijaitsee noin 70 km Tokion keskustasta koilliseen. 

Kun lennot Osakaan taas jossain vaiheessa aloitetaan, Finnairin Osakan lennot lennetään Osakan lahdelle rakennetun tekosaaren modernille Kansai International lentoasemalle (KIX), josta lennetään myös kotimaan lentoja. Osakan toinen lentokenttä Itami (ITM) on puolestaan lähes yksinomaan kotimaan lentojen asema.

Nagoyan edustalla on tekosaarelle rakennettu Centrair lentoasema (NGO), jota käyttävät kaikki Nagoyaan lentävät kansainväliset ja kotimaan liikenteen yhtiöt.

Fukuokan lentoasema (FUK) on vain kolmen kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kansainvälisille ja kotimaan lennoille on omat terminaalinsa.

Sapporon New Chitose Airport (CTS) sijaitsee 50 km etäisyydellä kaupungista. Kansainvälisille ja kotimaan lennoille on omat terminaalinsa.

Liikenneyhteydet kansainvälisiltä lentoasemilta kaupunkiin ja kotimaan lennoille

Tokion Naritan, Osakan, Nagoyan ja Sapporon lentoasemilta on sekä juna- että bussiyhteys keskikaupungille.  Tokion Hanedan kentältä on lyhyt matka mm. monorail-junalla keskustaan. Fukuokan kentältä pääsee myös metrolla kotimaan terminaalista suoraan kaupungin keskustaan.

Tokiossa Naritan ja Hanedan lentoasemien välillä sekä Osakassa Kansain ja Itamin kenttien välillä on  juna- ja bussiyhteys. Junayhteys vaatii vähintään yhden vaihdon.

Japanissa lentoasemat ovat hyvin toimivia ja varustettuja

Lentoasemat ovat suuria joten paluussa on syytä varmistaa, että saapuu lentoasemalle hyvissä ajoin ja oikeaan terminaaliin. Lentoterminaalit Japanissa ovat toimivia ja hyvin varustettuja. Niissä on erinomaisia ravintoloita ja kahviloita sekä runsas valikoima myymälöitä sekä ennen turvatarkastusta että sen jälkeen, joten viime hetken ostostarpeet hoituvat lentoasemalla hyvin.

Mahdolliset passiin kiinnitetyt tax free -ostosten kuitit luovutetaan tullin palvelupisteeseen turvatarkastuksen jälkeen.

 

3.5.2021 Petteri Kostermaa

Navigaatio