Junapassi

Japan Railpass

Japan Railpass on Japanissa vierailevien ulkomaisten matkailijoiden käyttöön tarkoitettu junalippu, jolla voi matkustaa junilla lähes kaikkialla Japan Railwaysin (JR) erittäin tiheässä rautatieverkostossa. Lipun ostoon oikeuttava Exchange Voucher on ostettava ennen Japaniin saapumista. Voucher vaihdetaan Japanissa varsinaiseksi junalipuksi suurempien rautatieasemien lipputoimistoissa. Vaihtopisteitä on myös joillakin lentoasemilla.

Keväällä 2020 JR:n on tarkoitus yksinkertaistaa Railpassin hankkimista uuden verkkosivunsa kautta. Yksityiskohtia ei ole vielä tiedossamme ja ilmoitamme niistä täällä kun ne julkistetaan.

Valtakunnallisia Japan Railpasseja myydään yhden, kahden ja kolmen viikon voimassaoloajalle. Lipun saa halutessaan aktivoida heti Japaniin saavuttaessa. Tavanomaista kuitenkin on, että matkailijat saapuessaan suurkaupunkiin käyttävät ensin tavallisia metro- ja paikallisjunalippuja ja aktivoivat Railpassin vasta kun lähtevät pidemmille junamatkoille. Pidempää Japanin matkaa varten Railpasseja voi ostaa useampiakin kerralla ja aktivoida ja käyttää niitä eri aikoina matkan kuluessa.

Tarjolla on myös alueellisia junapasseja. Ne ovat hyvä vaihtoehto jos aikoo liikkua vain tietyllä alueella Japanissa. Alueellinen junapassi on edullisempi kuin valtakunnallinen ja ne ovat  ostettavissa myös Japaniin saavuttua.

Viikon voimassa oleva toisen luokan Japan Railpass maksaa noin 30 000 jeniä. Lasten junapassi (6-11 v) maksaa puolet aikuisten lippujen hinnasta. Kahden ja kolmen viikon passit ovat edullisempia viikkoa kohti, mutta on hyvä miettiä kannattaako ostaa useamman viikon passi, jos tarkoitus on pysyä suurkaupunkien paikallisen metroverkoston alueella osan ajasta.

Vaihtoehto junapassille on alueellinen bussipassi, joita on tarjolla esimerkiksi Kyushun, Shikokun ja Hokkaidon saarella.

Lisätietoja juna- ja bussipasseista on verkkosivuillamme täällä.

 

1/2020

Navigaatio